Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Gladiator

 Η ταινία "Gladiator" διαδραματίζεται την περίοδο της αυτοκρατορίας της Ρώμης και ακολουθεί τον στρατηγό Μάξιμο, που αγαπά την αυτοκρατορία του και τον αρχηγό του, τον Μάρκο Αυρήλιο. Όταν ο Μάρκος Αυρήλιος δολοφονείται, ο γιος του Κόμμοδος αναλαμβάνει την εξουσία και ζητάει από τον Μάξιμο, ο οποίος θέλει να γυρίσει στην οικογένεια του, να παραμείνει στον στρατό. Ο Μάξιμος αγνοεί την επίκληση του Κόμμοδου και φεύγει. Αφού επιβιώνει μιας ενέδρας ανδρών του Κόμμοδου, επιστρέφει στην οικογένεια του, την οποία βρίσκει δολοφονημένη. Ο Μάξιμος βρίσκει τον εαυτό του στη θέση του υπόδουλου, που θα πρέπει να πολεμήσει ως μονομάχος στην αρένας της Ρώμης. Μέσα από τις μάχες του, ο Μάξιμος εξακολουθεί να επιζητεί την εκδίκησή του και την απελευθέρωσή του, ενώ παράλληλα ανακαλύπτει την αλήθεια για τον θάνατο της οικογένειάς του.

Η ταινία παρουσιάζει μια εντυπωσιακή απεικόνιση της αρχαίας Ρώμης και της πολεμικής τέχνης των μονομάχων, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει θεματικά ζητήματα όπως η πίστη, η εκδίκηση και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ταινία "Gladiator" έχει κερδίσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων 5 βραβείων Όσκαρ. Κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου (Russell Crowe), Καλύτερου Σχεδιασμού Σκηνικών, Καλύτερων Ειδικών Εφέ και Καλύτερου Κοστουμιού. 




Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας